15.5.07

Mini-ster-award voor minionderneming Hotel- & Bakkerijschool

Minionderneming Fasi ya kukula van de Hotel- & Bakkerijschool Tweebruggen in Gent is bij de uitreiking van de mini-ster-awards laureaat geworden in de categorie ‘Meest toegevoegde Waarde’. EROV kent elk jaar enkele mini-ster-awards toe aan de meest verdienstelijke mini-ondernemingen van Oost-Vlaanderen. Voor het tweede jaar op rij werd een award toegekend aan de Hotel- & Bakkerijschool Tweebruggen. In 2006 kreeg de school de prijs in de categorie ‘Beste Presentatietechnieken’, dit jaar in de categorie ‘Meest toegevoegde Waarde’.

De leerlingen van 6 bso Restaurant & Keuken hebben een extra dimensie gegeven aan hun minionderneming Fasi ya kukula. Deze meerwaarde uit zich vooral in hun deskundigheid, in de professionele zelfstandige aanpak, creatieve ontplooiing en klantgerichte service. Ook teamspirit en verantwoordelijkheidszin dragen ze hoog in het vaandel. Steeds weer proberen ze om de klant net dat ietsje meer te bieden. Door aan het project minionderneming mee te werken, probeert de Hotel- & Bakkerijschool Tweebruggen de leerlingen nog beter voor te bereiden op het latere zelfstandige bedrijfsleven.

De steun van de leercoaches Rita Leconte en Dominique Debbaut is niet vreemd aan dit succes. Zij begeleiden en sturen de miniondernemingen al jaren naar algemene tevredenheid van de school, leerkrachten, leerlingen en klanten. Minionderneming Fasi ya kukula kunnen we best omschrijven als een cateringbedrijf annex half-open restaurant. Dit betekent dat zij opdrachten aanvaardt buiten de school, zoals recepties allerhande, maar er is ook het eigen restaurant dat dit jaar met het thema ‘Cauderlier’ heeft gewerkt. Link: www.2bruggen.be

Guido Van Peeterssen.